Mobil Kanallarda Chatbot Kullanımı

Mobil kanal diğer kanallara göre bankacılık sektörü için biraz daha basit bir kanaldır. Çünkü müşteri kendine ait olan şifreyi girdiği için güvenlik katmanına takılmaz. Güvenli alanda olduğundan dolayı her sorduğu soruda genel cevaplar yerine kendine ait olan cevapları alabilir.

Bu durumu örneklendirmek gerekirse;

Chatbot: Size nasıl yardımcı olabilirim?

Müşteri: Kredi kartı kalan borcum ne kadar?

Chatbot: x kartınızda kalan borcunuz 200TL’dir.

Müşteri: Tüm borcu ödemek isterim.

Chatbot: Borcunuz vadesiz hesabınızdan ödenecektir. Onaylıyor musunuz? (Chatbot kalan borcun tamamını ödemesi gerektiğini anlamıştır, Ödenebilecek hesap olarak vadesiz TL hesabını bulduğu için bir tek bunu sunmuştur. Liste getirmesine gerek kalmamıştır.)

Müşteri: Evet onaylıyorum.

Chatbot: Ödeme işleminiz tamamlanmıştır. Başka işlem yapmak istiyor musunuz?

Müşteri: Evet

Chatbot: Yapmak istediğiniz işlemi açıklar mısınız?

Müşteri: Kredi kullanmak istiyorum.

Chatbot: Adınıza tanımlı olan 5000TL kredi var. Onaylarsanız direkt hesabınıza yatırabilirim. Başka bir miktar istiyorsanız kredi bölümüne yönlendirebilirim. İster misin?

Müşteri: Kredimi onaylıyorum. Hesabıma aktarılmasını istiyorum.

Chatbot: Krediniz hesabınıza aktarılması için onay almam gereklidir .(Yeni bir sayfa içerisinde onaylaması gereken sayfalar müşterinin karşısına açılır. Onaylaması halinde parası hesabına aktarılır. Onaylamaması halinde başka işlem yapmak istiyor musunuz adımına müşteri geri yönlenir.)

Chatbot: Onayladığınızdan dolayı istemiş olduğunuz miktar hesabınıza aktarılmıştır. Başka işlem yapmak istiyor musunuz?

Müşteri: Hayır teşekkürler.

Chatbot: Her türlü bankacılık işleminiz için ben buradayım. İyi geceler. (Konuşma saatinden gece olduğunu çıkardığı için iyi geceler demiştir. Onayladığı için kredi miktarını hesabına yatırmıştır.)

Bu gibi güvenli alanda olan müşteriler olunduğu zaman istemiş olduğu her işlem için menüler arasında gezinmeden bot sayesinde müşteriye hizmet olarak sunulabilir. Müşteri yapmak istediği her işlemi buradan sadece düşüncelerini yazarak yapabilmektedir. Bu örnekler mobil uygulaması içerisinde görünen tüm özellikleri yapması demektir. Ona yardım etmek isteyen özel asistanının orada bekliyor olması müşterinin bankasına karşı sadakatini arttırıcı bir unsurdur. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, örneğin müşteri eft işlemini mobil uygulamayı kullanarak 30 sn içerisinde yapıyorsa bunu bot ile 10 saniyede yapabilmelidir. Bot için kullanılan teknolojiden ziyade hazırlayacağınız kurgu çok daha önemli bir faktördür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir